Almás-boros párolt lilakáposzta

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A lila káposzta külső leveleit leszedjük, négy részre vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, és felszeleteljük. Besózzuk, és 1/2-1 órát állni hagyjuk.
  • Közben a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy edényben a zsíron vagy olajon a cukrot kissé karamellizáljuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, és megdinszteljük. Ezután tesszük bele a káposztát, melyet 1 dl borral meglocsolunk, meghintjük az őrölt köménnyel, és fedő alatt párolni kezdjük.
  • Közben figyeljünk arra, hogy folyadék mindig legyen alatta, ezért folyamatosan locsolgatjuk a maradék borral. Mikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, vékonyra szeletelt almát, majd az egészet készre pároljuk.
  • Aki pikánsabban kedveli, a végefelé ízesítheti balzsamecettel/ecettel, de nem szükséges.
Mennyiség: 1 személyre