
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a mázhoz:
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. 35 dkg lisztet (a maradékot a nyújtáshoz tesszük félre) a puha margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojást, a megkelt élesztőt és a csipet sót, és sima tésztává dolgozzuk.
- A tésztát három egyenlő részre osztjuk, lisztezett munkalapon mindegyiket kb. 30x25 cm nagyságú lapra nyújtjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és ráhelyezzük az első tésztalapot. Villával megszurkáljuk, egyenletesen megkenjük a lekvár felével, és ráhintjük a porcukorral elkevert dió felét.
- Betakarjuk a második lappal, melyet szintén megszurkálunk, rákenjük a maradék lekvárt, rászórjuk a maradék cukros diót, végül befedjük a harmadik lappal. Kb. egy órát kelesztjük, majd a tetejét is megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világospirosra sütjük.
- Deszkára borítjuk - de nem fordítjuk vissza, tehát a tészta alja fog felülre kerülni -, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a csokimázat. A hozzávalókat simára keverjük, és folyamatos keverés mellett sűrűre felfőzzük. A bevonatot a tésztára öntjük, széles pengésű késsel elsimítjuk, és hagyjuk megdermedni.
- A süteményt legjobb másnap, hosszúkás szeletekre vágva tálalni.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 30 szelet/4 877 kcal, 1 szelet/162 kcal