Zserbó

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a mázhoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Az élesztőt a langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. 35 dkg lisztet (a maradékot a nyújtáshoz tesszük félre) a puha margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojást, a megkelt élesztőt és a csipet sót, és sima tésztává dolgozzuk.
  • A tésztát három egyenlő részre osztjuk, lisztezett munkalapon mindegyiket kb. 30x25 cm nagyságú lapra nyújtjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és ráhelyezzük az első tésztalapot. Villával megszurkáljuk, egyenletesen megkenjük a lekvár felével, és ráhintjük a porcukorral elkevert dió felét.
  • Betakarjuk a második lappal, melyet szintén megszurkálunk, rákenjük a maradék lekvárt, rászórjuk a maradék cukros diót, végül befedjük a harmadik lappal. Kb. egy órát kelesztjük, majd a tetejét is megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világospirosra sütjük.
  • Deszkára borítjuk - de nem fordítjuk vissza, tehát a tészta alja fog felülre kerülni -, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a csokimázat. A hozzávalókat simára keverjük, és folyamatos keverés mellett sűrűre felfőzzük. A bevonatot a tésztára öntjük, széles pengésű késsel elsimítjuk, és hagyjuk megdermedni.
  • A süteményt legjobb másnap, hosszúkás szeletekre vágva tálalni.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 30 szelet/4 877 kcal, 1 szelet/162 kcal