
Hozzávalók
Elkészítés
- A zsemléket vágjuk fel kb. 1 cm-es kockákra, és egy teflon serpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára. A tűzhelyről levéve öntsük rá a tejet, és hagyjuk állni addig, amíg a zsemlekockák az összes tejet magukba szívják. Közben néhányszor keverjük meg.
- A masszát tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a felvert tojásokat, a sót és a petrezselymet. Végül dolgozzuk el annyi liszttel, hogy keményebb, galuskatészta sűrűségű legyen.
- Vizes kézzel formázzunk gombócokat, melyeket bő, forrásban lévő, sós vízben főzzünk ki. (Ez kb. 10 perc, de célszerű egy gombócot kivenni, és kettévágva megnézni, hogy átfőtt-e.) Vadas, és egyéb mártásos ételek kiváló körete.
Mennyiség:
1 személyre