Zsemle

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/2Utasítások
  • Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Langyos helyen megkelesztjük, majd a tésztát nagy zsemléhez 8, kiszsemléhez 16 részre osztjuk. Zsemléket formázunk belőle, melyet olajjal, vagy egyéb zsiradékkal kikent tepsibe helyezünk.
  • A zsemlék tetejét tojással megkenjük, és legalább egy félórát újrakelesztjük. Ezt követően újra lekenjük tojással és megszórjuk a magokkal (pl. szezámmag, tökmag, köménymag, mák stb.). Közepes hőmérsékleten (180º, légkeveréses 165º) 15-20 percig sütjük. A dagasztást kenyérsütőgép dagasztóprogramjával is elvégezhetjük.
Mennyiség: 1 személyre