
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a lekenéshez:
Elkészítés
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, a tojást és a tejfölt. Gyorsan összegyúrjuk, és minimum 1 órára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
- A baconszalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük, félretesszük. A póréhagymát apróra vágjuk, baconból kisült zsírhoz adjuk az olajat, és a hagymát a zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, hegyespaprikát, majd a felkockázott cukkinit és padlizsánt, a kakukkfüvet. Sózzuk, meghintjük őrölt borssal, és roppanósra pároljuk.
- A tészta 3/4-ét lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kb. 24 cm átmérőjű piteformát (a peremét is), megszurkáljuk, és 180 fokra (légkeveréses 170 fok) előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
- A zöldségeket a tésztára halmozzuk, és leöntjük a tojás, a tejföl és egy kevés őrölt szerecsendió keverékével. Rászórjuk a reszelt sajtot, és a maradék kinyújtott tésztából derelyemetszővel csíkokat vágunk, és berácsozzuk a pitét. Lekenjük a tojássárgával, és kb. 35 percre visszatesszük a sütőbe.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/4 002 kcal, 1 adag/667 kcal