Zabpelyhes ropogós

Hozzávalók

0/7Hozzávalók
    a tésztához:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A zabpelyhet finomra daráljuk (aprítógép, kávédaráló, robotgép), és összegyúrjuk a tojássárgával, vajjal, tejföllel és sóval. (Puha, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk, ha túl kemény, kevés tejfölt, illetve tejet adhatunk hozzá.)
  • Kicsit pihenni hagyjuk, majd kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Lekenjük a kissé felvert tojásfehérjével és megszórjuk a magokkal, illetve sajttal. Derelyevágóval lapocskákra szeleteljük, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, ropogósra sütjük. (A magvasakat 180 fokon, a sajtosat 170 fokon - nehogy a sajt megégjen - kb. 20-25 percig)
Mennyiség: 1 személyre