
Hozzávalók
Elkészítés
- A zabpelyhet aprítógépben lisztté őröljük, majd az összes hozzávalóval együtt kenyérsütőgépben - a sorrendet betartva - megdagasztjuk. (Elég puha, de nem ragadós tésztát készítsünk, ha szükséges, tejet vagy vizet adhatunk még hozzá.)
- Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. A tálból kiborítva nyolc (kb. 10 dkg-os) cipócskát gömbölyítünk belőle, melyeket ismét egy negyedóráig kelesztünk. Mindegyik cipót vékony téglalappá nyújtjuk, hosszában félbehajtjuk, és feltekerjük.
- Sütőpapírral kibélelt sütőlapra fektetjük, és ismét egy órát kelesztjük. Vízzel lepermetezzük, - tetejét megszórhatjuk sóval, különféle magvakkal is - majd 200 fokra előmelegített sütőben - kb. 20-25 perc alatt - ropogósra sütjük. (A sütőbe egy kis jénai tálkában tehetünk vizet, mivel a keletkező gőztől még ropogósabb lesz a buci héja.)
Mennyiség:
1 személyre