Vörösáfonyás muffin

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A sütőt 180 fokra (légkeveréses 160 fok) előmelegítjük. A vörösáfonyát beáztatjuk. A muffinsütőt (12 db-os, 7,5 cm átmérőjű) vajjal kikenjük (vagy "papírkapszlikkal" kibéleljük). A sütőport a liszttel elvegyítjük.
  • A tojásokat, a joghurtot, a cukrot és az olajat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett áfonyát, végül gyorsan belekeverjük a sütőporos lisztet. (Nem szabad sokáig kevergetni!) A tésztát a mélyedésekbe kanalazzuk.
  • Középső bordán kb. 20-25 percig sütjük, 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 db/2 767 kcal, 1 db/230 kcal