Vaníliás-citromkrémes tekercs

Hozzávalók

0/8Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A tojásokat megmossuk, a fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk. Robotgéppel a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat a kristálycukorral fehéredésig kavarjuk. A tojássárgás-cukros keverékhez hozzáadjuk a lisztet, melyet a masszában jól elkeverünk. Ezután a felvert fehérje egy harmadát belekeverjük, miáltal a sűrű massza kicsit hígul.
  • Majd óvatosan hozzákeverjük a maradék fehérjét is, és a piskótamasszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180⁰C –ra (légkeveréses 165⁰C) előmelegített sütőben megsütjük.
  • Míg a tészta sül, elkészítjük a vaníliás citromkrémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A pudingot a tasakon lévő előírás szerint elkészítjük, de 5 dl tej helyett, csak 4 dl-t használunk. A citromok héját lereszeljük, és a margarinba keverjük. A margarinos krémhez apránként hozzáadjuk a citromok levét és a kész pudingot, majd a kész krémet a hűtőbe tesszük.
  • A megsült a piskótát egy nyirkos konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és még melegen feltekerjük. Néhány perc múlva a tésztát kitekerjük, majd újra visszatekerjük. Ezt a műveletet ismételjük, amíg a piskótánk ki nem hűl. (Ezzel az oda-visszatekeréssel a tészta megőrzi rugalmasságát, és nem törik el.)
  • Ha kihűlt a piskótánk, megkenjük a citromos krémmel, óvatosan feltekerjük, és alufóliába vagy folpackba göngyölve hűtőbe tesszük.
Mennyiség: 1 személyre