Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított tyúkot hideg vízzel feltesszük főni, amikor forr, a habot a tetejéről folyamatosan leszedjük. Ha a leves már tiszta, hozzáadjuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, zellergumót, paprikát paradicsomot, vöröshagymát, kelkáposztát. valamint zellerzöldet. Lassan, takaréklángon addig főzzük, amig a tyúkhús megpuhul.
- Egy külön edényben a felszeletelt gombát és a zöldborsót kevés húslevessel puhára pároljuk.
- Ha a tyúk megpuhult, a húst kiemeljük a levesből - aki akarja, a bőrét, valamint a nagyobb csontokat eltávolíthatja - tetszés szerinti darabokra vágjuk, és kevés levest rászűrve, lefedve melegen tartjuk. A sárga- és fehérrépát vékony metéltre vágjuk. A borsót és gombát leszűrjük.
- Közben a leves már egy kissé leülepedett, ha nagyon zsíros lenne, a zsírt a tetejéről leszedjük, és óvatosan leszűrjük. A levestésztát kevés húslevesben kifőzzük.
- Tálaláskor egy-egy tyúkhús darabot a leveses tányérba helyezünk. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, gombát, zöldborsót, valamint cérnametéltet, és felöntjük a forró húslevessel. Tetejét az apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.
Mennyiség:
1 személyre