Hozzávalók
- a tetejére:
- a díszítéshez
Elkészítés
- A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyre téve kelesztjük.
- Ezután lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Egy 10 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacok fejét, egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval az orrukat, és a maradék tésztából formázzuk a füleket.
- Tojással összeragasztjuk a darabokat, majd tepsibe téve megkenjük tojással az összeállított malacfejeket is.
- Lisztbe mártott újjal kijelöljük a szemek és az orrlyukak helyét.
- Rövid kelesztés után ismét átkenjük tojással a fejeket, majd a szem és az orrlyukak helyét is újra jelöljük.
- Előmelegített sütőben 195 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket.
- Közben kikeverjük a díszítőkrémet egy csészében. A tojásfehérjéhez apránként adjuk hozzá a szitált porcukrot. Annyi cukrot keverjünk egy teáskanállal hozzá, hogy a masszából kihúzva a kanalat az jégcsapszerűen megálljon rajta.
- Miután kihűlt a sütemény, a tojásfehérjés krémből és az olvasztott bevonó masszából kialakítjuk a szemeket.
- (Ráma süteményeskönyv alapján)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
10 db/4550 kcal, 1 db/455 kcal