Hozzávalók
- a forma kikenéséhez és szórásához:
Elkészítés
- A túrót a joghurttal, botmixer segítségével simára keverjük. (ALDI-ban kapható Milfina sovány túró teljesen krémes állagú, ezt nem szükséges botmixerrel "előkezelni". Szintén itt kapható Milfina vanília ízesítésű 500 gr-os joghurt is.)
- A tojásokat felütjük, különválasztjuk, a sárgáját, 15 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot, mellyel szintén krémesre keverjük, végül beöntjük a túrós masszába.
- A búzadarát elkeverjük a sütőporral és a sóval, apránként belevegyítjük a túrókrémbe a citrom reszelt héjával, levével, és a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével együtt.
- Egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal jól kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a masszát. 150 fokra előmelegített sütőben, alsóbordán, kb. 90 percet sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna alufóliával takarjuk le.
- Kihűlve szeleteljük, kínálhatjuk tejszínhabbal vagy gyümölcs (pl. málna, eper, szeder stb.), illetve gyümölcslekvár öntettel (ld. öntetek) is.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
16 szelet/4 436 kcal, 1 szelet/277 kcal