Hozzávalók
- a kenéshez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A tehéntúrót burgonyanyomón áttörjük vagy húsdarálón ledaráljuk. Belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt, a porcukrot, a búzadarát, a mazsolát, majd óvatosan összevegyítjük a kemény habbá vert tojás fehérjével.
- Egy réteslapot nedves, de nagyon jól kicsavart konyharuhára fektetünk, megkenjük olajjal, rátesszük a második és harmadik réteslapot is, amelyeket egyenként szintén megkenünk az olajjal. A megkent lapok két oldalán kb. 5-5 cm-t, az alján kb. 10 cm-t üresen hagyunk.
- Az alsó 10 cm-es üres rész felett kb. 10 cm-es csíkban rátesszük a túrótöltelék egyharmadát. A tészta két oldalát ráhajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétestésztát.
- Ezt a műveletet a maradék 6 lappal is megismételjük. A három rudat olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük. A rudak tetejét szintén megkenjük olajjal. Előmelegített – légkeveréses 190⁰C – sütőben, kb. 15 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
- Ha kihűlt, ferdén felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre