Túrós muffin

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Egy nagyobb tálban először a "száraz anyag"-okat - liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, csipet só - keverjük össze.
  • Egy másik tálban pedig a "nedves anyag"-okat készítjük elő, azaz az áttört túrót, a tojásokkal, tejjel, az olvasztott - de már nem meleg - vajjal alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, valamint a beáztatott és leszűrt mazsolát.
  • Ezután apránként a nedves anyaghoz vegyítjük a lisztes keveréket. Papírkapszlival kibélelt muffinsütőbe kanalazzuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a muffinok kihűltek, tetejüket porcukorral meghintjük, de készíthetünk hozzá gyümölcsöntetet is.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

eletmagazin.hu/receptek