Túrós lepény 2.

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az élesztőt egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat a maradék cukorral és a margarinnal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, valamint a megkelt élesztőt, és alaposan kidolgozzuk.
  • Két cipót formázunk belőle, az egyiket kinyújtjuk és belefektetjük egy sütőpapírral kibélelt, kb. 20x30 cm-es tepsibe. A túrót áttörjük, elkeverjük a por- és vaníliáscukorral, a búzadarával, a citromhéjjal, mazsolával, valamint a felvert tojásfehérjével.
  • A túrótölteléket a tésztára simítjuk, és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A tészta tetejét villával sűrűn megszurkáljuk, megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
  • Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 18 szelet/4 364 kcal, 1 szelet/242 kcal