
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a kenéshez:
Elkészítés
- Az élesztőt egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat a maradék cukorral és a margarinnal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, valamint a megkelt élesztőt, és alaposan kidolgozzuk.
- Két cipót formázunk belőle, az egyiket kinyújtjuk és belefektetjük egy sütőpapírral kibélelt, kb. 20x30 cm-es tepsibe. A túrót áttörjük, elkeverjük a por- és vaníliáscukorral, a búzadarával, a citromhéjjal, mazsolával, valamint a felvert tojásfehérjével.
- A túrótölteléket a tésztára simítjuk, és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A tészta tetejét villával sűrűn megszurkáljuk, megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 18 szelet/4 364 kcal, 1 szelet/242 kcal