
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a lekenéshez:
Elkészítés
- A kenyérsütőgép üstjébe készítjük a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindítjuk a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntjük. Szép hólyagos, kissé lágyabb tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban (vagy a kikapcsolt gépben) hagyjuk duplájára kelni.
- Ezalatt elkészítjük a tölteléket: az áttört túrót elkeverjük a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtjuk. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy kanállal a töltelékből. A négyzetek sarkait középen összefogjuk, csavarunk rajta egyet.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, hagyjuk kb. 20 percig pihenni, végül lekenjük felvert tojással a batyukat. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig.
Mennyiség:
1 személyre