Túrós batyu 1

Túrós batyu 1

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a lekenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A kenyérsütőgép üstjébe készítjük a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindítjuk a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntjük. Szép hólyagos, kissé lágyabb tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban (vagy a kikapcsolt gépben) hagyjuk duplájára kelni.
  • Ezalatt elkészítjük a tölteléket: az áttört túrót elkeverjük a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  • A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtjuk. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy kanállal a töltelékből. A négyzetek sarkait középen összefogjuk, csavarunk rajta egyet.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, hagyjuk kb. 20 percig pihenni, végül lekenjük felvert tojással a batyukat. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig.
Mennyiség: 1 személyre