Túrókrémes eperkocka

Hozzávalók

0/18Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A joghurtot keverőtálba öntjük, elkeverjük benne a tojásokat, a sót, a cukrot, a vaníliáscukrot, az olajat, végül a sütőporral összeszitált lisztet, és 25x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben, kb. 30 percig sütjük (tűpróba!), a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk, és megkenjük a forró eperlekvárral.
  • Néhány szép szem epret félreteszünk, a többit megtisztítjuk és felaprózzuk. Beáztatjuk a zselatint bő, hideg vízbe. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a túrót és a citromlét. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, olvadásig melegítjük, egyenként hozzákeverünk 3 kanál túrókrémet, majd a krém egészéhez adjuk, végül beleforgatunk 5 dl kemény habbá vert tejszínt.
  • A krém felét az egyik tésztalapra simítjuk, megszórjuk az eperrel, ráborítjuk a másik lapot, bevonjuk a maradék krémmel, és 12 órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve, a tészta széleit levágjuk, és kockákra szeleteljük. A habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt, habzsákba szedjük, a sütemény tetejét habrózsákkal és a félretett, felszeletelt eperrel díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

24 kocka/6 622 kcal, 1 kocka/275 kcal

(Nők Lapja recept alapján)