Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, tojásokat és egy csipet sót. (Ha a túró túl vizes lenne, keverjünk hozzá még egy kevés búzadarát.) A masszát legalább egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- Közben a vajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk.
- Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk. A túrós masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, melyet a forrásban lévő vízben kifőzünk. (Általában, amikor a gombócok a víz felszínére jönnek, készen is vannak, de célszerű egyet kettévágni, megnézni, hogy teljesen átfőtt-e.)
- A gombócokat szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Azonnal tálaljuk, tetejüket meghintjük a pirított zsemlemorzsával, meglocsoljuk a tejföllel, és megszórjuk egy kevés porcukorral.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
20 db/2 284 kcal, 1 db/142 kcal