Túrógombóc

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A túrót áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, tojásokat és egy csipet sót. (Ha a túró túl vizes lenne, keverjünk hozzá még egy kevés búzadarát.) A masszát legalább egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  • Közben a vajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk.
  • Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk. A túrós masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, melyet a forrásban lévő vízben kifőzünk. (Általában, amikor a gombócok a víz felszínére jönnek, készen is vannak, de célszerű egyet kettévágni, megnézni, hogy teljesen átfőtt-e.)
  • A gombócokat szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Azonnal tálaljuk, tetejüket meghintjük a pirított zsemlemorzsával, meglocsoljuk a tejföllel, és megszórjuk egy kevés porcukorral.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

20 db/2 284 kcal, 1 db/142 kcal