Túrógombóc lengyelesen

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A tojásokat üssük fel, és válasszuk szét. A kristálycukrot, fél pohár tejfölt és a vaníliás cukrot öntsük a tojássárgákhoz. Szórjuk bele a túrót, és egy csipetnyi sót, keverjük össze. Öntsük rá az 1 kanál olvasztott zsírt vagy olajat, valamint a lisztet és keverjük jól el, tegyük félre.
  • Amíg pihen, a zsemléket vágjuk fel kb. 1x1 cm-es kockákra, majd ezt is szórjuk hozzá a túróhoz és keverjük el. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, öntsük a túrós masszához, és óvatosan dolgozzuk össze. Tegyünk a tűzre egy nagy fazék vizet.
  • Amíg felforr, készítsük el a pirított zsemlemorzsát. Tegyünk egy lábosba 3 evőkanál étolajat közepes lángra. Amikor felmelegedett, rakjuk bele a zsemlemorzsát, és folyamatos keverés mellett addig pirítsuk, amíg aranybarna nem lesz.
  • Vizes kézzel formázzunk gombócokat a masszából, és rögtön tegyük bele a forrásban lévő vízbe. Ha elég nagy az edény egy adagban, ha nem két adagban főzzük. A főzési idő kb. 8-10 perc.
  • A gombócokat óvatosan, szűrőlapáttal kiszedjük, lecsepegtetjük, és a zsemlemorzsában megforgatjuk. A kész gombócokat porcukros tejföllel, vagy aki szereti eperdzsemmel, vagy cukros fahéjjal fogyasszuk. Hidegen és mikróban újramelegítve is kiváló.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

20-25 db, összesen: 2 610 kcal