
Hozzávalók
- a forgatáshoz:
- a sütéshez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A túrót áttörjük, jól elkeverjük a tojássárgákkal, sóval, liszttel, zsemlemorzsával és a sütőporral, és óvatosan hozzáadjuk a tojások felvert habját. Félórát állni hagyjuk, hogy a liszt és a morzsa kellően megduzzadjon.
- A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. (Ha a gombócokat szép kerekre formáztuk, forgatni sem kell, mivel maguktól megfordulnak.)
- Porcukorral meghintve, esetleg különböző öntetekkel (pl. eper, barack, csoki, stb.) tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
20 db/1 896 kcal, 1 db/ 95 kcal