Túrófánk

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a forgatáshoz:
  • a sütéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A túrót áttörjük, jól elkeverjük a tojássárgákkal, sóval, liszttel, zsemlemorzsával és a sütőporral, és óvatosan hozzáadjuk a tojások felvert habját. Félórát állni hagyjuk, hogy a liszt és a morzsa kellően megduzzadjon.
  • A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. (Ha a gombócokat szép kerekre formáztuk, forgatni sem kell, mivel maguktól megfordulnak.)
  • Porcukorral meghintve, esetleg különböző öntetekkel (pl. eper, barack, csoki, stb.) tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

20 db/1 896 kcal, 1 db/ 95 kcal