
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymák külső héját eltávolítjuk, és 10 percig forrásban lévő, sós vízben főzzük. A vízből kiemelve kissé hűlni hagyjuk, majd éles késsel a tetejüket levágjuk, belsejüket - kb. 1 cm-es karimát hagyva - kiemeljük. A kiszedett darabokat apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
- Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a darálthúst. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, kevés majoránnával és a csilivel, majd az egészet puhára pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a felvert tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, valamint a kakukkfüvet.
- Ezzel a töltelékkel félig megtöltjük a hagymákat, majd mindegyik közepébe egy-egy kiskanál juhtúrót teszünk, végül belekanalazzuk a maradék tölteléket. (Az esetleges maradékból kisebb gombócokat formázhatunk.)
- Egy tűzálló tálat a vajjal/margarinnal kikenünk, belerakosgatjuk a töltött hagymákat (gombócokat), aláöntjük a bort, lefedjük alufóliával, és közepes hőfokon, 30 percet pároljuk. Ezt követően az alufóliát eltávolítjuk, a hagymák tetején elosztjuk a reszelt sajtot, és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 426 kcal, 1 adag/606 kcal