
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyákat jól megsikáljuk, - nem kell meghámozni - és mindegyiket keresztben 2-3 mm-enként bevagdossuk, de nem teljesen, az aljának egyben kell maradnia. A krumplikat sózott olajjal bekenjük úgy, hogy olaj kerüljön a bevágásokba is.
- A tepsit szilikonlappal vagy sütőpapírral kibéleljük, rásorakoztatjuk a burgonyákat, és 200 fokra (légkeveréses 180 fok) előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
- Közben a kolbászt/sonkát, sajtot, szalonnát, hagymát és paprikát vékony szeletekre vágjuk. A megsült burgonyákat a sütőből kivesszük, és a bevágásokba felváltva beletesszük a szeletekre vágott hozzávalókat. Még 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Mennyiség:
1 személyre