Töki pompos

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
    a tésztához:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk.
  • A lisztbe beletesszük az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat és megsózzuk.
  • Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, melyet jól kidolgozunk.
  • Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. 1-1,5 cm vastagra széthúzogatjuk.
  • 200 fokon elősütjük kb. 8-10 perc alatt.
  • A félig kész pompost kivesszük, a tetejére 1 kanál liszttel és a lereszelt fokhagymával lekevert tejfölt kenjük, majd rászórjuk a szeletelt hagymát, a csíkokra vágott bacont és a reszelt sajtot.
  • A pompost visszatesszük a sütőben, és kb. 5 percig tovább sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.
Mennyiség: 1 személyre