
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a tetejére:
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk.
- A lisztbe beletesszük az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat és megsózzuk.
- Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, melyet jól kidolgozunk.
- Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. 1-1,5 cm vastagra széthúzogatjuk.
- 200 fokon elősütjük kb. 8-10 perc alatt.
- A félig kész pompost kivesszük, a tetejére 1 kanál liszttel és a lereszelt fokhagymával lekevert tejfölt kenjük, majd rászórjuk a szeletelt hagymát, a csíkokra vágott bacont és a reszelt sajtot.
- A pompost visszatesszük a sütőben, és kb. 5 percig tovább sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.
Mennyiség:
1 személyre