Tökfőzelék

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a pici pirospaprikát – épp csak egy kis színe legyen – , hozzáadjuk a gyalult tököt, és egy kevés vizet öntünk alá. Megsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk.
  • Ha megpuhult, hozzáöntjük az ecetet, hogy ne főjön szét. (Óvatosan az ecettel, nehogy túl savanyú legyen!) Közben - míg a tök párolódik- a tejfölt a liszttel és egy pohár meleg vízzel elkeverjük, majd behabarjuk vele a főzeléket.
  • A kaprot apróra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk. Egyet forralunk rajta, ha szükséges ízesítjük még sóval, ecettel, ha túl sűrű lenne vízzel vagy tejjel hígíthatjuk. Tetszés szerinti feltéttel (tükörtojás, sülthús, fasírt, stb.) tálaljuk. Nyáron, hidegen is nagyon finom.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1 362 kcal, 1 adag/340 kcal