
Hozzávalók
- a besamel mártáshoz:
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk. Elkészítjük a besamelmártást, melyhez a 3 dkg vajat/margarint felforrósítjuk, ráhintjük a lisztet, fehéredésig pirítjuk. A tűzről levéve felöntjük a hideg tejjel, csomómentesre elkeverjük. Megsózzuk, majd visszatéve a tűzhelyre, sűrűre főzzük. Ha kész őrölt szerecsendióval, esetleg még sóval ízesítjük, és kihűtjük.
- A kihűlt keménytojásokat hosszában félbevágjuk, sárgájukat kiszedjük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a puha vajat/margarint, a mustárt, és habosra kikeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és egy kevés citromlével, valamint porcukorral, végül apránként hozzákeverjük a kihűlt besamelt.
- Az elkészült tojáskrémet kis időre a hűtőbe tesszük. A sonkaszeleteket kiterítjük, mindegyikre egy csíkban teszünk a tojáskrémből, felgöngyöljük, végeikre a krémből habzsák segítségével rózsákat nyomunk.
- Tetszés szerinti hozzávalókkal díszítjük. Sonka helyett lapkasajtot, vagy a keményre főtt tojásfehérjéket is megtölthetünk ezzel a krémmel.
Mennyiség:
1 személyre