Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megtisztítjuk, a nagyobbakat félbe-négybe vágjuk, sós vízben félpuhára előfőzzük, majd leszűrjük. A szalonnákat felcsíkozzuk, kisütjük. a pörcöt félretesszük. A petrezselymet apróra vágjuk, a kakukkfűlevélkéket a szárról lecsipkedjük. A fokhagymát lereszeljük, és a tejfölbe keverjük.
- Egy sütőtál vagy tepsi alját a kisült szalonnazsírral megkenjük, a maradék zsíron a petrezselymet kissé megpirítjuk. A krumplit a petrezselymes zsiradékkal, a pörccel, valamint a kakukkfűvel összekeverjük, a sütőtálba tesszük, és a tetejét meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel. 180 fokos sütőben, addig sütjük, amíg a burgonyaszemek aranybarnára pirulnak.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 598 kcal/, 1 adag/649 kcal