Szecsuáni csirkemell

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a szecsuáni pácba. Legalább 2-3 órára, de legjobb egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A paprikát és a sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük. A bébikukoricát leszűrjük. A szezámmagot szárazon kicsit megpirítjuk.
  • Kevés olajat serpenyőben felforrósítunk, beletesszük a csirkemellet. Addig pirítjuk, míg a hús majdnem megpuhul. Belekeverjük a felaprított zöldségeket és a bébikukoricát, ízlés szerint sózzuk, esetleg csilipaprikával vagy Erős Pistával fűszerezzük, és készre pirítjuk.
  • Az üvegtésztát forrásban lévő vízbe tesszük, a tűzről levéve, fedő alatt állni hagyjuk, míg megpuhul. A tészta tetejére halmozzuk a csirkét és megszórjuk a pirított szezámmaggal.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A csípős pác elkészíthető borecet, cukor, olaj, szezámmag, chlili, só, őrölt feketebors, fokhagyma és szójaszósz keverékéből is.