
Hozzávalók
Elkészítés
- A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira szedve, forrásban lévő sós vízben kb. 10 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A lilahagymát vékony karikákra szeleteljük, az aszalt paradicsomot felaprózzuk, az olajbogyót félbe, a szardellákat kisebb darabokra vágjuk.
- Az így elkészített hozzávalókat, valamint a mozzarellát vegyesen egy tálba rétegezzük. Az olajat (nagyon jó hozzá a fokhagymás ízesítésű) a citromlével elkeverjük, ízesítjük sóval (vigyázzunk, mert a szardella nagyon sós), őrölt borssal és a csilipehellyel, és meglocsoljuk vele a salátát.
- Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag/630 kcal, 1 adag/315 kcal