Szalonnás-hagymás pite

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a lekenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A lisztet átszitáljuk, a sóval, a kis kockákra vágott hideg vajjal elmorzsoljuk, majd a víz hozzáadásával gyorsan összegyúrjuk, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  • A póréhagymát és a lilahagymát felkarikázzuk, vagy összevágjuk. A baconszalonnát felcsíkozzuk, zsírjára sütjük. Ekkor rátesszük a kétféle hagymát, és megpároljuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, egy kevés vágott petrezselyemmel és kakukkfűvel.
  • Egy piteformát (22 cm átm.) vajjal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, beleterítjük a formába úgy, hogy pereme is legyen, majd a felesleges tésztát körben levágjuk.
  • A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és a villával megszurkált tésztát kb. 10 percig elősütjük. Addig a tojássárgákat a tejszínnel elkeverjük. Az elősütött tésztára ráhalmozzuk a hagymás-szalonnás tölteléket, és ráöntjük a tojásos tejszínt. Visszatéve a sütőbe 160 fokon kb. 40-50 percig sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/3 096 kcal, 1 adag/774 kcal