Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a lekenéshez:
Elkészítés
- A lisztet átszitáljuk, a sóval, a kis kockákra vágott hideg vajjal elmorzsoljuk, majd a víz hozzáadásával gyorsan összegyúrjuk, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
- A póréhagymát és a lilahagymát felkarikázzuk, vagy összevágjuk. A baconszalonnát felcsíkozzuk, zsírjára sütjük. Ekkor rátesszük a kétféle hagymát, és megpároljuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, egy kevés vágott petrezselyemmel és kakukkfűvel.
- Egy piteformát (22 cm átm.) vajjal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, beleterítjük a formába úgy, hogy pereme is legyen, majd a felesleges tésztát körben levágjuk.
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és a villával megszurkált tésztát kb. 10 percig elősütjük. Addig a tojássárgákat a tejszínnel elkeverjük. Az elősütött tésztára ráhalmozzuk a hagymás-szalonnás tölteléket, és ráöntjük a tojásos tejszínt. Visszatéve a sütőbe 160 fokon kb. 40-50 percig sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/3 096 kcal, 1 adag/774 kcal