
Hozzávalók
- a körethez:
Elkészítés
- A csülköt megtisztítjuk, lábosba téve felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Forralás után a levet leöntjük róla, és újra felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, erős paprikát, sót, borsot és a petrezselymet, majd a csülköt puhára főzzük.
- Amikor a csülök megpuhult, a vízből kivéve kizsírozott / olajozott tepsibe fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, néhányszor a zsiradékkal meglocsolva, pirosra sütjük.
- A körethez a burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és krumplit kockákra, a hagymát karikára vágjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és olajban aranysárgára sütjük. A felkarikázott vöröshagymát liszttel meghintjük, átkeverjük, a felesleges lisztet lerázzuk róla, és szintén kisütjük az olajban.
- A megsült csülköt tálra tesszük, köréje halmozzuk a sült burgonyát és hagymát.
Mennyiség:
1 személyre