Hozzávalók
Elkészítés
- A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olívaolajon megdinszteljük. A fokhagymát felaprózzuk, a vöröshagymához adjuk, és egy kicsit megpirítjuk. A kapribogyót leöblítjük, az olajbogyót félbe-, a szardellafilét, aszalt paradicsomot és a chilipaprikát apróra vágjuk, és a hagymákhoz adjuk. (Ha nem kedveljük a túl csípős ízt, a chilipaprika magjait előbb távolítsuk el.)
- Felöntjük a paradicsomszósszal, meghintjük őrölt borssal, ha sótlannak találnánk - bár a szardellafilé elég sós - sózzuk meg. Lassú tűzön 10-15 perc alatt készre főzzük. Amíg a mártás fő, a spagettit sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, egy nagyobb tálba tesszük és a mártás 3/4 részével összekeverjük, tányérra szedjük, és a maradék mártást a tetejére kanalazzuk. Olaj- és kapribogyóval díszíthetjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
3 adag / l 614 kcal, 1 adag / 538 kcal