Hozzávalók
- a tormakrémhez
- a kenéshez:
Elkészítés
- A bacont és sonkát ledaráljuk, vagy géppel összeaprítjuk. Ízesítjük őrölt borssal, ha szükséges sóval. A leveles tésztából pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk. Minden második korong közepét pl. egy műanyag kupak segítségével - szintén kiszúrjuk.
- Az egész korongokat - a tészta papírjával kibélelt - sütőlapra helyezzük. A tojást felverjük, és a korongok széleit lekenjük vele. Mindegyikre egy-egy lyukas korongot helyezünk, melyet szintén a felvert tojással kenünk meg. A mélyedésbe 1-1 kiskanál sonkakrémet teszünk.
- 220 fokra (légkeveréses 200 fok) előmelegített sütőben, középső bordamagasságon szép pirosra sütjük.
- A tormakrémhez 5 dkg vajjal, a liszttel és annyi tejjel, hogy nagyon sűrű mártást kapjunk, besamelt készítünk. Azaz a vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, mellyel habzásig kevergetjük. Felöntjük kb. 2 dl forró tejjel, sózzuk, és folyamatosan keveregetve, puding sűrűségűre beforraljuk.
- Ha kihűlt, a maradék vajjal és ízlés szerinti tormával habosra keverjük. A kihűlt tésztát a habzsákba szedett tormakrémmel díszítjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
14 db/2 440, 1 db/174 kcal