Sonkás-tormakrémes hasé

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a tormakrémhez
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A bacont és sonkát ledaráljuk, vagy géppel összeaprítjuk. Ízesítjük őrölt borssal, ha szükséges sóval. A leveles tésztából pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk. Minden második korong közepét pl. egy műanyag kupak segítségével - szintén kiszúrjuk.
  • Az egész korongokat - a tészta papírjával kibélelt - sütőlapra helyezzük. A tojást felverjük, és a korongok széleit lekenjük vele. Mindegyikre egy-egy lyukas korongot helyezünk, melyet szintén a felvert tojással kenünk meg. A mélyedésbe 1-1 kiskanál sonkakrémet teszünk.
  • 220 fokra (légkeveréses 200 fok) előmelegített sütőben, középső bordamagasságon szép pirosra sütjük.
  • A tormakrémhez 5 dkg vajjal, a liszttel és annyi tejjel, hogy nagyon sűrű mártást kapjunk, besamelt készítünk. Azaz a vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, mellyel habzásig kevergetjük. Felöntjük kb. 2 dl forró tejjel, sózzuk, és folyamatosan keveregetve, puding sűrűségűre beforraljuk.
  • Ha kihűlt, a maradék vajjal és ízlés szerinti tormával habosra keverjük. A kihűlt tésztát a habzsákba szedett tormakrémmel díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

14 db/2 440, 1 db/174 kcal