Sonkás ravioli paradicsommártással

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a mártáshoz:
  • a k

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A füstölt sonkát ledaráljuk, vagy aprítógéppel összevágjuk, meghintjük őrölt borssal, és annyi tejföllel keverjük össze, hogy krémes állagú tölteléket kapjunk.
  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két gombócot formázunk belőle, rövid ideig pihentetjük, majd egy-egy vékony lapot nyújtunk belőle.
  • Az egyik lapon egyenlő távolságra kis halmokban elosztjuk a tölteléket, a szabadon maradt részt a felvert tojássárgával lekenjük, majd ráborítjuk a másik lapot, a töltelék mentén, tenyéréllel jól összetapasztjuk a két tésztát, és derelyevágóval négyzetekre vágjuk.
  • A raviolikat sós vízben ízlésünk szerinti puhaságúra főzzük. A paradicsommártást a leírás szerint elkészítjük. A raviolikat a mártással, valamint a reszelt sajttal meghintve tálaljuk. (Szezonban a mártást friss paradicsomból is készíthetjük.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2 622 kcal, 1 adag/655 kcal