
Hozzávalók
Elkészítés
- A sonkát ledaráljuk, belekeverjük a tojást és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, lereszelt fokhagymával és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
- A canneloni csöveket a dobozon lévő utasítás szerint 4 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük, és megtöltjük a sonkakrémmel. (Ehhez habzsákot vagy mokkáskanalat, vagy csak simán a kezünket használjuk.)
- A cannelonikat vajjal kikent sütőtálba sorakoztatjuk, meglocsoljuk a sóval, őrölt borssal ízesített tejszínnel és alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. Végül levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és 190 fokos sütőben rápirítjuk.
- A töltött cannellonikat forrón tányérokra fektetjük, körbelocsoljuk a szaftjával, és megszórhatjuk kevés aprított petrezselyemmel.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
meleg előételként 8 adag/4039 kcal, 1 adag/504 kcal (2 db/fő)
főételként 4 adag/4039 kcal, 1 adag/1009 kcal (4 db/fő)
(Meglepetés Konyha nyomán)