Sokmagvas kenyér

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kenéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A kenyér hozzávalóit kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütőgéppel bedagasztjuk. Langyos helyen, letakarva egy órát kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, hosszúkás formába tesszük (pl. szilikonforma, fém gyümölcskenyérforma), és ismét egy órát kelesztjük.
  • A sütőt előmelegítjük 230 fokra. A megkelt tésztát szilikonlappal kibélelt tepsire borítjuk. A kenyér tetejét a vízzel elkevert tojással megkenjük, 3-4 helyen megszurkáljuk, és megszórjuk a magokkal. Sütőbe tesszük, 5 percet 230 fokon, újabb 5 percet 200 fokon és kb. 25-30 percet 160 fokon sütjük.
  • Ha elkészült, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Összesen: 1 kg/2 891 kcal