Hozzávalók
Elkészítés
- A szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A vörös- és póréhagymát apróra szeleteljük, és a szalonnazsíron megdinszteljük. A húst vékony csíkokra vágjuk, és a felkockázott paprikával, valamint a szeletekre vágott fokhagymával a dinsztelt hagymára tesszük. .
- Óvatosan megsózzuk - mert a szalonnazsír önmagában is sós - borsozzuk, meghintjük majoránnával és a kakukkfűvel, valamint beletesszük a szalonnapörcöket is. A húst fehéredéséig fedő nélkül pörköljük, majd fedő alatt - folyamatos vízpótlással - pároljuk.
- Mikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, valamint a zöldborsót, a fél dl bort, és a tokányt teljesen puhára pároljuk. Rizskörettel tálaljuk
Mennyiség:
1 személyre