Scali kenyér

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
    a gyorskovászhoz:
  • a tésztához:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A gyorskovász hozzávalóit jól elkeverjük, majd éjszakára egy ruhával letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk. Másnap a szokásos módon bedagasztjuk a tésztát, majd hagyjuk duplájára kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, három egyenlő részre osztjuk.
  • Gömbölyítjük őket, majd kb. 10 pihenés után, rudakat sodrunk belőlük. A tojásfehérjét elkeverjük egy evőkanál vízzel, a rudakat egy ecset segítségével körbe bekenjük vele.
  • A szezámmagot egy tálcára önjük, majd a lekent rudakat egyesével megforgatjuk benne. Ezután a három szálat összefonjuk. Hagyjuk, hogy ismét duplájára keljen, majd 200 fokos gőzös sütőben sütjük kb. 35-40 percig.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

http://www.limarapeksege.hu/2009/09/scali-kenyer.html