Savanyú zöldbableves

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A sárga- és fehérrépát karikára vágjuk, a zöldbabot összevágjuk, és a felforrósított olajon folyamatosan kevergetve, megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  • Hozzáadjuk a megtisztított hagymát, sót, borsot, babérlevelet. Fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor a tejfölt a liszttel csomómentesre elkeverjük, felhígítjuk egy kevés forró levessel, és folytonosan kevergetve a forrásban lévő leveshez adjuk.
  • 2-3 perc alatt készre főzzük, és ízlés szerinti mennyiségű ecettel savanyítjuk. Tálaláskor a tetejét vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Mennyiség: 1 személyre