Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgaborsót átválogatjuk, és előző este beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük, szűrőben átmossuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, hogy a borsót jól ellepje. (Nagyon jó ízt ad az ételnek, ha víz helyett füstölt hús levében főzzük, de ebben az esetben a sózásra ügyeljünk.) A borsót addig főzzük, amíg a szemek teljesen puhára szétfőnek. Közben az elfőtt levet pótoljuk.
- A hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük. Olajban üvegesre pároljuk és megszórjuk liszttel. Sötét zsemleszínűre pirítjuk és berántjuk vele a borsót. A főzeléket felforraljuk, szűrőn átpasszírozzuk, vagy mixerrel pürésítjük. Ha a püré túl sűrű lenne, vagy az állás során besűrűsödne, kevés vízzel hígíthatjuk.
- Bármilyen feltéttel (fasírt, pörkölt, virsli, stb.) tálalhatjuk, de az autentikus feltéte, a lisztben megforgatott, forró olajban kisütött hagymakarika.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag / 1 090 kcal