Sajtos-sonkás pofézni (Bundáskenyér)

Hozzávalók

0/8Hozzávalók
  • a sütéshez:

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A kenyér-, zsemleszeletek egyik oldalát vékonyan megvajazzuk. Minden második szelet vajas felére 1-1 lapkasajtot és gépsonkát teszünk, és összebeborítjuk a maradék négy szelettel.
  • A tojásokat felverjük, sózzuk, belekeverjük a reszelt sajtot. Az olajat felforrósítjuk. Az összecsukott kenyér/zsemleszeleteket a tojásba forgatjuk, majd az olajban aranysárgára kisütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Pofézni = tejben áztatott, tojásban forgatott, zsiradékban sütött zsemle- vagy kenyérszeletek (másnéven: bundás zsemle / kenyér)
A pofézni egyes helyeken egyszerű bundás kenyér, máshol ennek továbbfejlesztett változata: a kenyérszeletek közé szilvalekvárt kennek, és azt mártják meg tej-tojás keverékben (lehet benne fahéj vagy vaníliás cukor is), majd olajban, vajban kisütik.