Sacher muffin

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a tésztához:
  • a tetejére:
  • a mázhoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt - vízgőz felett - megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
  • A tojásokat a cukorral, robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük.
  • Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 22 percig sütjük.
  • A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük, és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta. A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal felolvasztjuk, és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.
  • Közben a fehércsokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, és a muffinok tetejére csorgatjuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

18 db (5 cm átm. forma) /3 742 kcal, 1 db/207 kcal