Hozzávalók
-
a tésztához:
- a tetejére:
- a mázhoz:
Elkészítés
- A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt - vízgőz felett - megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
- A tojásokat a cukorral, robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük.
- Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 22 percig sütjük.
- A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük, és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta. A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal felolvasztjuk, és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.
- Közben a fehércsokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, és a muffinok tetejére csorgatjuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
18 db (5 cm átm. forma) /3 742 kcal, 1 db/207 kcal