Rozsos cipó

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
  • a gyors kovászhoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Előző nap este elkészítjük a kovászt: a vízben elkeverjük az élesztőt és a mézet, pár percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Jól összekeverjük, és szobahőmérsékleten 12 órát állni hagyjuk.
  • Másnap a kenyér hozzávalóit bedagasztjuk és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és cipó alakúra formázzuk. Letakarva ismét duplájára kelesztjük.
  • Tetejüket pengével bevágjuk, és sütőzacskóban / fedeles jénaiban - amelyet vízzel megspricceltünk - 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészültek tetejüket vizes ecsettel átkenjük.
Mennyiség: 1 személyre