Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd ha kihűlt, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A zsírt/margarint serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a krumplit, megsózzuk.
- A burgonyát többször megkeverve kicsit átsütjük, majd egy lapos szedőkanállal, vagy fakanállal lepényformára alakítjuk. A lepény mindkét oldalát alacsony fokozaton, kb. 15-15 perc, aranybarnára sütjük. (Úgy fordíthatjuk meg könnyen, hogy ha az egyik oldala megsült, nagyobb lapostálra borítjuk, majd visszacsúsztatjuk a serpenyőbe.)
- Ha mindkét oldala megsült, a tetejére morzsoljuk a vajat (margarint) margarint/vajat, és még néhány percig sütjük, hogy a vaj (margarin) a rösztibe olvadjon.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1 698 kcal, 1 adag/425 kcal