Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst megmossuk, és egy kevés felhevített olajon picit megkapatjuk. Felöntjük a 6 dl forró vízzel, ha forr beletesszük az ételízesítőt, vagy a leveskockát. Ha feloldódott megkóstoljuk, és ha nem elég sós, megsózzuk. Fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk. (Ha nem az un. "közönséges kilós" rizst használjuk, a tasakon lévő használati utasítás szerint járjunk el.)
- A sárgarépát megtisztítjuk, igen apró kockákra vágjuk, kevés olajon, pici sóval roppanósra pároljuk. A gombát felszeleteljük, olajon, sóval és őrölt borssal addig pároljuk, míg a levét elfövi. A zöldborsót sós vízben megfőzzük. A kész rizst óvatosan összekeverjük a sárgarépával, gombával, zöldborsóval és az apróra vágott petrezselyemmel.
Mennyiség:
1 személyre