Ricottás szelet

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  • A ricottát, az olajat, a tojássárgáját, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a csipet sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, és ezzel is keverjük egyneművé. Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérje habot.
  • Egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk, és vékonyan kilisztezünk, majd beleöntjük a süteménymasszát. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 percig (tűpróba) sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük, és eperöntettel (ld. eperöntet) tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A felhasznált ricotta teljesen krémes állagú volt, ha szárazabb és rögösebb ricottánk van, akkor botmixerrel és egy kevés joghurttal keverjük ki krémesre.