
Hozzávalók
Elkészítés
- A kekszet konyhai aprítóban ledaráljuk, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal. A masszát folpackkal bélelt, 20 cm-es, kapcsos tortaformába lapogatjuk.
- Kézi robotgéppel a krémsajtot elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, valamint a zselatinfixet. Az elkészült krémet a kekszalap tetejére simítjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém kellően megszilárduljon.
- A megtisztított ribizlit és áfonyát kevés vízzel és 2 kanál kristálycukorral felforraljuk, leszűrjük és kihűtjük. (A leszűrt levet ne öntsük ki!) A kihűlt gyümölcsöket a krém tetején elrendezzük, és a tasakon lévő utasítás szerint a tortazselét – a leszűrt gyümölcslé felhasználásával – elkészítjük, majd folyamatosan kevergetve lehűtjük, és a torta tetejére csurgatjuk.
- A kész tortát legalább 4- órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megszilárduljon.
Mennyiség:
1 személyre