
Hozzávalók
- a panírozáshoz:
- a sütéshez:
Elkészítés
- A pontyot megtisztítjuk, a gerinccsont mellett mindkét oldalon bevágva kifilézzük. Két szép, egybefüggő szeletet kapunk, melyet sűrűn beirdalunk, (a bőrös részére fektetve, késsel nagyon sűrűn bevagdossuk úgy, hogy halljuk, ahogyan az apró szálkák recsegnek, de a hal bőrét ne vágjuk át), majd a beirdalt halat nagyobb darabokra vágjuk.
- (A hal fejéből, valamint a csontokból halászlé alapot főzhetünk, ha nagyobb volt a ponty, néhány filézett szeletet félretéve halászlét is készíthetünk.) A haldarabokat besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, és bő olajban aranysárgára sütjük. Hasábburgonyával, majonézzel, - aki szereti - kapribogyóval tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre