Profiterol

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • az öntethez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tésztához a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a zsírt és a sót, amikor a víz felforrt, beleöntjük a lisztet, és kb. 2-3 percen át folyamatosan kevergetjük, amíg a tészta összeáll. A tűzről levéve egyenként, - mindegyikkel nagyon alaposan elkeverve - hozzáadjuk a tojásokat.
  • A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és egymástól kb. 5-6 cm távolságra - mivel a tészta sülés közben megnő - dió nagyságú halmokat kanalazunk. (Használhatunk habzsákot is, amelynek segítségével nyomjuk ki a tésztát a sütőpapírra.)
  • 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük - a sütőajtót nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik -, majd alacsonyabb hőfokon, kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük.
  • A krémhez a pudingot a tejjel, a kikapart vaníliarúddal/aromával, a kristálycukorral megfőzzük, és félre tesszük hűlni. A tejszínből a vaníliás cukorral és habfixálóval kemény habot verünk, melyet óvatosan - az időközben kihűlt - pudinggal elkeverünk.
  • A csoki öntethez az étcsokoládét a rummal/tejjel, lassú tűzön felolvasztjuk. A tejszínes vaníliakrémet habzsákba szedjük, a profitelor golyókat - melyek belseje üreges - egy hurkapálcával kissé kiszúrjuk, és ezen a lyukon keresztül megtöltjük a vaníliakrémmel.
  • Tálaláskor a csokiöntettel meglocsoljuk, és tejszínhabbal díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

20 db/4 045 kcal, 1 db/202 kcal