
Hozzávalók
Elkészítés
- A két szeletre vágott pontyot sütés előtt 2-3 órával besózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagyma granulátummal, és felhasználásig hideg helyen tartjuk.
- A borsót kevés sós vízben puhára főzzük.
- Egy lábosban 1 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a leszűrt borsót, bébirépát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és fedő alatt kicsit összepároljuk.
- Egy teflon szeletsütőt vagy serpenyőt a maradék vajjal kikenünk, felforrósítjuk, és nem túl magas hőfokon a halszeletek mindkét oldalát megsütjük.
- Tányérra helyezzük, mellétesszük a zöldséget, melyet meghintünk a reszelt sajttal.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag/780 kcal, 1 adag/390 kcal