Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, meghintjük őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. Addig pároljuk, hogy annyi lé maradjon rajta, amennyivel a turmixgépben pépesíteni tudjuk. A pépesített gombát hűlni hagyjuk.
- A margarint felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, majd fehéredésig pirítjuk. A tűzről lehúzva felöntjük a hideg tejjel, sózzuk és csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzre, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. (Azaz egy sűrű tejmártást - besamelmártás - készítünk.)
- Ha kész levesszük a tűzről, amennyiben szükséges még sózzuk, borsozzuk, valamint ízesítjük szerecsendióval, végül belekeverjük a gombakrémet és a tojássárgáját.
- A krémet kenyér-, vagy zsemleszeletkékre kenjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad. Minden szendvics tetejére egy-egy szeletelt, sült baconszalonnát helyezünk.
Mennyiség:
1 személyre